ARMITAGE U POSJETU AFGANISTANU

Američki državni podtajnik Richard Armitage iskoristit će jednodnevni posjet Afganistanu u nedjelju za jačanje američke potpore toj ratom razrušenoj zemlji koja je zahvaćena najgorim nasiljem u gotovo dvije godine, izjavili su dužnosnici.

Armitage je započeo jednodnevni posjet Afganistanu u Kandaharu, uporištu bivšeg talibanskog režima. Kandahar je i poprište

pojačanih gerilskih aktivnosti islamskih militanata.

Tamo se Armitage sastao s pokrajinskim guvernerom Yusufom Pashtunom, koji je preuzeo dužnost u kolovozu, prije nego što je otputovao u Kabul na razgovore s predsjednikom Hamidom Karzaijem i drugim dužnosnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Američko je veleposlanstvo priopćilo da je cilj Armitageova posjeta ojačati američku predanost sigurnom Afganistanu i potporu za potpunu provedbu sporazuma iz Bonna u kojem je zacrtana politička budućnost zemlje nakon rušenja talibanskog režima krajem 2001.

U najnovijem incidentu koji se dogodio u subotu navečer u južnoj pokrajini Helmand poginula su dva, a ranjena tri afganistanska vojnika, u napadu na vojno uporište koji su, kako se sumnja, izveli

pripadnici talibanske gerile.

Više od 300 ljudi, uključujući humanitarne djelatnike, američke vojnike i pripadnike talibana, ubijeno je od kolovoza u nasilju diljem zemlje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara