Ashdown kritizirao najavu referenduma u Mostaru

VISOKI međunarodni predstavnik Paddy Ashdown kritizirao je u petak u Mostaru namjeru vlasti većinski bošnjačke gradske općine Sjever da raspiše referendum o budućem statusu te općine.

Čelnici općine Sjever su najavili da će 15. studenog organizirati referendum na kojem bi se građani izjašnjavali o zadržavanju dosadašnjeg statusa te općine bez njezinog ujedinjavanja u jedinstvenih Mostar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ashdown je rekao kako referendum u općini Sjever neće pomoći niti će pridonijeti rješenju poteškoća u Mostaru koje traju dugo.

On je upozorio da je Povjerenstvo za preustroj Mostara, kojem je on dao mandat do 15. prosinca ove godine, jedino mjesto gdje se trebaju donositi odluke o budućnosti Mostara. Zadaća Povjerenstva za preustroj Mostara je da se u njemu sve političke stranke zastupljene u gradskoj vlasti, dogovore o novom Statutu grada Mostara kojim bi se sadašnjih šest općina (tri većinske hrvatske i tri većinske bošnjačke) pretvorilo u jedno upravno tijelo.

Ashdown je također kritizirao najnovije podjele u županijskoj hercegovačkoneretvanskoj vladi izazvane nesuglasjima hrvatskih i bošnjačkih ministara o načinu raspodjele proračunskih sredstava.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara