Austrijski trener za vrijeme policijske potjere želio počiniti samoubojstvo

Austrijski trener za vrijeme policijske potjere želio počiniti samoubojstvo

WALTER MAYER, austrijski cross country trener, koji se nalazi pod istragom talijanske policije zbog sumnje u kršenje antidopinških pravila na ZOI u Torinu, pokušao je počiniti samoubojstvo bježeći od policije.

Mayer, koji se našao u središtu najvećeg dopinškog skandala u Torinu, izjavio je austrijskom časopisu News kako je na radiju čuo da ga traži talijanska policija, nakon čega je odlučio počiniti samoubojstvo.

Podsjetimo, u ponedjeljak je Mayera uočila policija kako spava u automobilu u jednom koruškom mjestu. Kada su ga zatražili dokumente, skijaški trener je iznenadio "plavce" i pobjegao. Međutim, policija mu je vrlo brzo postavila cestovnu blokadu, koju je Mayer pokušao izbjeći, no zabio se u policijsko vozilo. U nesreći nitko nije stradao, a Mayer je završio u pritvoru.

Mayer je suspendiran do 2010. godine jer je sudjelovao u doping skandalu na prošlim Zimskim Olimpijskim igrama u Salt Lake Citiyu. Tada su kod njega pronađene torbe sa krvnom plazmom i injekcijama, te se sumnjalo u ilegalne transfuzije krvi.

U petak navečer je viđen u Austrijskoj kući u Sestriereu. Talijanska policija je potom izvela prvu raciju u povijesti Olimpijskih igara, a pretražene su prostorije i službeni automobili u Pragelatu i San Sicariu koje koristi austrijska reprezentacija u biatlonu i skijaškom trčanju.

"Uspaničio sam se. Nisam mogao normalno razmišljati. Kada vam se dogodi nešto poput toga, nalazite se u neuobičajenom mentalnom stanju." - kazao je Mayer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želio sam si oduzeti život jer se moj svijet srušio. Život sam želio okončati u svojem atomobilu." - kazao je Mayer.

Mayer je u bolnici za psihičke bolesnike u Klagenfurtu,i tamo će ostati još dva ili tri tijedna.

Talijanske vlasti potvrdile su da za njime tragaju zbog mogućeg kršenja zakona o dopingu, no nije bilo riječi o njegovom uhićenju.

S.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara