54.163.39.19 US
 

AZTN pozvala da se dostave primjedbe na Hanžekovićevo preuzimanje Europapress Holdinga

Piše: M.R.
petak, 18.7.2014. 15:57
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Foto: Index
 
AGENCIJA za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) objavila je poziv za dostavu primjedbi i mišljenja o koncentraciji koja nastaje stjecanjem većinskog udjela u temeljnom kapitalu Europapress Holdinga (EPH) od strane tvrtke Euro poticaji d.o.o., koja je u vlasništvu Marijana Hanžekovića.
 
Koncentracija Hanžekovićeve tvrtke i EPH imat će učinke prvenstveno na hrvatskom tržištu naklade tiska, elektroničkih publikacija, primarno internetskih portala i oglašavanja u elektroničkim publikacijama, potom na tržištu maloprodaje tiska putem pretplate i kolportaže, izdavaštva i prodaje knjiga, distribucije nosača zvuka, pružanja usluga tiskanja novina i ostalih publikacija te na tržištu proizvodnje, distribucije i licenciranja fotografskog sadržaja.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
"Agencija poziva sve poduzetnike koji djeluju na navedenom mjerodavnom tržištu, kao i sve poduzetnike koji djeluju na drugim tržištima na kojima bi navedena koncentracija mogla imati učinke (uzlazna, silazna, susjedna tržišta), strukovne udruge, udruge poslodavaca, udruge za zaštitu potrošača te ostale osobe koje nisu stranke u predmetnom postupku, odnosno konkurenti sudionika predmetne koncentracije, ali za koje se može razumno pretpostaviti da imaju saznanja o odnosima na navedenom mjerodavnom tržištu, na dostavu svojih primjedaba, stavova i mišljenja o mogućim konkretnim značajnim učincima koncentracije iz točke 1. ovoga poziva na njihovo poslovanje, kao i na moguće značajne učinke te koncentracije na tržišno natjecanje na navedenom tržištu.", navodi se u pozivu Agencije. 
 
 
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije