BEČ: NASTAVLJENI STUDIJSKI DANI EUROPSKE PUČKE STRANKE (EPP)

Austrijska ministrica vanjskih poslova Benita FerreroWaldner u srijedu je u Beču, drugog dana održavanja Studijskih dana Europske pučke stranke (EPP), u svom uvodnom govoru naglasila kako se Europa ne smije promatrati kao spomenik nego kao projekt gradilište koje treba stalno nadograđivati. LL

Na Studijskim danima EPP-a danas će govoriti i predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Ivo Sanader koji je sinoć doputovao sa suradnicima u Beč.

Šefica austrijske diplomacije pozdravila je predstojeći prijam deset novih članica u EU kazavši da će to biti kruna njezinog zauzimanja i rada za proširenje EU kao austrijske ministrice vanjskih poslova.

Također je dodala da su Bugarska i Rumunjska vrlo blizu pristupu u EU i da bi se, ako ispune postavljene uvjete i kriterije, 1.1.2007. mogle pridružiti Europskoj uniji.

Za Austriju je jako važna jugoistočna Europa i ona se stalno zauzima za njezin gospodarski razvoj i europske perspektive, istaknula je Ferrero-Waldner.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Austrija je najveća zagovornica hrvatskog priključenja u EU. No, Hrvatska još mora ispuniti domaću zadaću i obveze a na tom putu joj moramo pružiti svekoliku potporu", kazala je austrijska ministrica vanjskih poslova i kandidatkinja za saveznog predsjednika Republike Austrije Benita Ferrero-Walnder.

"Posljednji događaji na Kosovu pokazuju da se još treba jako mnogo raditi na njegovoj unutarnjoj sigurnosti i stabilnosti", dodala je još austrijska ministrica.

Predsjednik hrvatske Vlade i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader sudjelovat će poslije podne na konferenciji za novinstvo i održati govor u sklopu četvrtog panela na temu: "Unija i njezini novi susjedi; novi projekt za Europu".

(Hina) xspđ ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara