54.198.149.239 US
 

Beč: Vesna Škare-Ožbolt na prvoj konferenciji država stranaka UN-ove konvencije protiv transnacionalnog organiziranog kriminala

Piše:
ponedjeljak, 28.6.2004. 16:06
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

U BEČU na prvoj provedbenoj konferenciji država članica UN-ove konvencije protiv organiziranog transnacionalnog (prekograničnog) kriminala ministrica pravosuđa RH Vesna Škare-Ožbolt posebno se zauzela za jačanje regionalne suradnje u ovom području.

Ministrica Škare-Ožbolt izvijestila je sudionike konferencije što je RH učinila u suzbijanju organiziranog kriminala: Kazneni zakon je usuglasila sa spomenutom konvencijom, donijela program posebnih mjera protiv organiziranog kriminala, osnovala je Vijeće za praćenje provedbe tih ciljeva, a u pripremi je nacionalna strategija za borbu protiv organiziranog kriminala.

"Hrvatska će i dalje imati konstruktivnu ulogu u sustavu Ujedinjenih naroda radeći na ispunjavanju postavljenih ciljeva iz konvencije", kazala je ministrica Škare-Ožbolt.

Naglasila je da RH prvi put nastupa na ovoj konferenciji u statusu službenog kandidata za članstvo u EU, te da će i na području borbe protiv organiziranog kriminala uvoditi sve standarde EU.

Istaknula je važnost jačanja regionalne, nacionalne i međunarodne suradnje u suzbijanju različitih oblika organiziranog prekograničnog kriminala.

Najavila je da će RH biti domaćin regionalne radionice o međunarodnoj suradnji u borbi protiv terorizma i transnacionalnog kriminala, koja će se održati u ožujku 2005. u suradnji s bečkim Uredom Ujedinjenih naroda za borbu protiv zloporabe droga i kriminala.

Ministrica Vesna Škare-Ožbolt za vrijeme boravka u Beču imat će niz bilateralnih susreta. U ponedjeljak je razgovarala s ministrom pravosuđa Libanona Bahige Tabbara prigodom koje su razmijenjene korisne informacije o stanju u pravosuđu u RH i Libanonu.

U utorak je predviđen susret ministrice Škare-Ožbolt s novom austrijskom ministricom pravosuđa Karin Miklautsch.
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije