Beli Manastir: Kalmeta pustio u promet obnovljenu ulicu kralja tomislava

Obnovljenu Ulicu kralja Tomislava, u uređenje koje je iz državnog proračuna uloženo 6,4 milijuna kuna, danas je u Belom Manastiru u promet pustio ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta.

Na sastanku s članovima Gradskog poglavarstva Kalmeta je kazao kako će se zauzimati za izgradnju hrvatske dionice međunarodnog prometnog koridora 5c Budimpetšta - Ploče, izrazivši uvjerenje da će se taj projekt početi provoditi iduće godine.

Kazao je kako je Ministarstvo nositelj izradbe novog zakona o područjima posebnog državnog interesa, kojim se nastoje stvoriti gospodarski preduvjeti za privlačenje ulaganja i otvaranje radnih mjesta na tim područjima te postići ravnomjeran razvoj Hrvatske. Kalmeta je dodao kako se u Belom Manastiru ove godine očekuje početak gradnje gradske tržnice i obnova još četiriju ulica, u što će biti uloženo 14 milijuna kuna. Ocijenio je kako je "obnova komunalne infrastrukture preduvjet svakoga drugog razvoja".

Gradonačelnik Davorin Bubalović zamolio je ministra Kalmetu da pomogne osigurati novac za gradnju školsko-športske dvorane u Belom Manastiru jer je, kako kaže, to jedini grad u Osječko-baranjskoj županiji bez takva objekta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamoljen da komentira grafite koji su se nedavno pojavili u Zadru, i u kojima se uvrjedljivo govori o premijeru Ivi Sanaderu i njemu, ministar Kalmeta je kazao kako nema posebna komentara o tome slučaju, niti mu želi pripisati veliku važnost.

"Čini mi se da su to pojedinačni slučajevi te da je to bez ikakvih širih utjecaja, to više što je sve grafite pisala ista osoba", rekao je Kalmeta.

(Hina) xivuč ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara