Beogradski mediji o posjetu ministra Žužula

BEOGRADSKI mediji u subotu, izvještavajući o prvom službenom posjetu hrvatskog ministra vanjskih poslova Miomira Žužula Beogradu, ističu uzorne dobrosusjedske odnose Hrvatske i Srbije i Crne Gore, te izjavu ministra Žužula i ministra vanjskih poslova SCG Vuka Draškovića da su objema vladama prioriteti rješavanje pitanja nestalih, povratka izbjeglica, te zamjena vojske policijom na hrvatskosrpskoj granici.

"Nema ni jednog pitanja koje bi nepopravljivo opterećivalo bilateralne odnose SCG i Hrvatske. Postoji, naprotiv, suglasnost u načinu hitnog rješavanja problema kao što su nestali građani, odnos prema manjinama, povratak izbjeglica", ističu beogradske "Večernje novosti" od subote.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dnevnik "Danas" potcrtava izjavu Vuka Draškovića da će "ići u Zagreb kad bude potrebno", te izjavu ministra Žužula da "njegov dolazak u Beograd predstavlja jasan stav hrvatske Vlade o unapređenju odnosa između dvije zemlje", pri čemu je - usprkos tome što je Hrvatskoj prioritet ulazak u EU - "na tom putu vrlo važna regionalna suradnja". "Ne vjerujem da je taj veliki, taj uistinu milenijski projekt ujedinjavanja Europe dovršen, sve dok postoji neka bijela, siva, crna rupa ovdje na području jugoistoka Europe, dok sve naše države nisu ušle u EU", navodi list izjavu ministra Žužula.

Subotnja "Politika" izvještaj o posjetu hrvatskog ministra Žužula, s naslovom "Susjedi za uzor", najavljuje na naslovnoj stranici, te ističe da se ministar Žužul, osim s Vukom Draškovićem, sastao i s predsjednikom Skupštine Srbije i Crne Gore Zoranom Šamijem i srbijanskim premijerom Vojislavom Koštunicom, dok "Glas javnosti" ističe na naslovnoj stranici i u izvještaju o razgovoru dvojice ministra da "vojska ne smije biti na granicama" Hrvatske i Srbije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara