Berlusconi poriče da se ispričao njemačkom parlamentarcu

TALIJANSKI premijer Silvio Berlusconi u petak je izjavio da se nije ispričao zbog izgreda u europskom parlamentu, kada je njemačkog zastupnika usporedio s čuvarem nacističkog logora, već samo izrazio žaljenje što su njegovi komentari "krivo shvaćeni".

Berlusconi je uzrokovao diplomatski skandal kada je u srijedu u Europskom parlamentu, tijekom govora održanog na početku talijanskog predsjedanja EU-om, reagirao na kritiku njemačkog parlamentarca i poručio mu da bi izvrsno odigrao ulogu zapovjednika konclogora u filmu o nacistima.

Njemački je kancelar Gerhard Shroeder u četvrtak izjavio da mu je Berlusconi izrazio žaljenje zbog navedenog incidenta, čime je za službeni Berlin spor okončan.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Berlusconi je u petak opovrgao da se zbog incidenta ispričao. "Moj je komentar bio ironičan, nije mi bila namjera zbog njega se ispričavati. Izrazio sam žaljenje zbog krivo shvaćenog komentara, koji nije bio ništa više nego li ironična upadica", rekao je Berlusconi.

"Žao mi je ako je nečija senzibilnost povrijeđena, no senzibilnost je dvosmjerni pravac", tvrdi Berlusconi i dodaje da ga je njemački parlamentarac Martin Schulz isprovocirao tijekom rasprave.

"Shultzu sam jasno dao do znanja da je duboko uvrijedio i mene i moju zemlju", rekao je Berlusconi novinarima, dodajući da je njegovo poštovanje prema Europskom parlamentu veliko.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara