Bernardić: Zagrebu ne treba novi mandatar, nego novi vrtići i žičara

Bernardić: Zagrebu ne treba novi mandatar, nego novi vrtići i žičara

Foto: FaH

PREDSJEDNIK zagrebačkog SDP-a Zagreb Davor Bernardić izjavio je uoči sjednice Gradske skupštine, da SDP podupire djelatnike u gradskim vrtićima, osuđuje zatvaranje tržnice Borongaj i traži rješavanje pitanja otpada, GUP-a i gradske taksi službe.

Bernardić je na konferenciji za novinare poručio da Zagreb "ne treba novog mandatara, nego nove vrtiće i žičaru, a umjesto preslagivanja Vlade, preslagivanje projekata".

Opravdan prosvjed djelatnika gradskih vrtića

Prosvjed djelatnika u gradskim vrtićima ocijenio je opravdanim i najavio da će zatražiti uvođenje produženog boravka u vrtićima, što bi pomoglo i djeci i roditeljima. "Pružamo punu podršku djelatnicima vrtića u borbi za bolje uvjete rada i poštivanje standarda, na dobrobit djece, djelatnika i roditelja koji s pravom očekuju najbolje za svoju djecu", kazao je.

Državni pedagoški standard se ne poštuje, nema novih vrtića, grupe su prenapučene, otežan je odgojni rad i napredak djece, ne ulaže se u igračke i didaktičku opremu koja je osnova za razvoj i učenje. "Takvo stanje rezultat je dugogodišnje neodgovorne politike prema odgojno-obrazovnim institucijama", zaključio je Bernardić.

Sindikat obrazovanja, medija i kulture Hrvatske zbog stanja u vrtićima najavio je novu akciju za četvrtak, kada će prije početka sjednice Gradske skupštine zastupnicima dijeliti letke sa svojim zahtjevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GUP prioritet za građane

Bernardić je pozdravio donošenje dugoočekivanog GUP-a, ali i upozorio na brojne probleme građana s legalizacijom svojih domova. Odluku hoće li podržati prijedlog GUP-a SDP će donijeti kada dobije odgovore na sporna pitanja i primjedbe, rekao je Bernardić istaknuvši kako je donošenje GUP-a prioritet za građane.

Problem zbrinjavanja otpada ocijenio je "pitanjem svih pitanja", upozorivši da se dugogodišnja obećanja ne ispunjavaju. "Dvije je godine prošlo od donošenja plana o gospodarenju otpadom, a 12 od obećanja da će se to pitanje riješiti, i ništa", rekao je ustvrdivši da se problemi ne rješavaju nego se odgovornost samo prebacuje na druge.

Osudio je zatvaranje tržnice Borongaj bez obrazloženja, jer obrtnici i mali poduzetnici time gube poslove koje rade niz godina. "Neprihvatljivo je da se ljude koji već 20 godina žive od svoga rada, bez obrazloženja i preko noći, uklanja s tradicionalne lokacije", rekao je Bernardić istaknuvši kako ti ljudi podmiruju sve obveze prema državi. Obrtnici su ranije prikupljali potpise protiv zatvaranja tržnice.

Svima se mora omogući rad, jer u suprotnom to nije grad jednakih šansi, kazao je Bernardić i podržao zagrebačke taksiste, upozorivši kako se ne smije stvoriti monopol na tržištu taksi usluga.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara