BIH: FRANJEVCI ZGROŽENI KRASIĆEVIM ULASKOM NA POPIS NEPOŽELJNIH

Provincijal Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije fra Slavko Soldo u svoje osobno i ime provincije izrazio je u subotu zgražanje što se njihov član fra Petar Krasić našao na popisu nepoželjnih Europske unije. L

Fra Petar Krasić jedini je Hrvat s popisa četrnaestorice kojemu je zbog navodnog pomaganja haaškim optuženicima uskraćena mogućnost ulaska u EU. Pojedini mediji ranije su tvrdili da je u franjevačkom samostanu u Masnoj luci fra Petar Krasić skrivao haaškog optuženika i hrvatskog generala Antu Gotovinu. Krasić je tu tvrdnju opovrgao.

"U ime Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije, izražavam svoje zgražanje u povodu zabrane ulaska u zemlje Europske unije članu ove provincije fra Petru Krasiću", navodi se u priopćenju za javnost provincijala fra Slavka Solde.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ni Provincijalatu hercegovačkih franjevaca niti njegovu članu fra Petru Krasiću nikad nije priopćeno ni jedno djelo koje bi za sobom povlačilo spomenutu kaznu. Nadam se da je riječ o zabuni jer i za nas, hercegovačke franjevce, vrijede opća prava i slobode koje su prihvaćene Općom poveljom Ujedinjenih naroda i Poveljom o općim pravima Europske unije", stoji u priopćenju provincijala hercegovačkih franjevaca Slavka Solde.

(Hina) zk dj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara