Boris Tadić najavio kandidaturu za predsjednika Srbije

PREDSJEDNIK Demokratske stranke i aktualni ministar obrane Srbije i Crne Gore Boris Tadić najavio je u subotu da će se kandidirati na predstojećim izborima za predsjednika Srbije, te da očekuje da će na njima i pobijediti.

Tadić je, govoreći na izbornoj konferenciji beogradskog odbora svoje stranke u beogradskom Sava centru, rekao da "ovoga trenutka ne traži bilo čiju podršku" za svoju kandidaturu, ali da ne može dozvoliti da radikalska i neeuropska Srbija pobijedi na predsjedničkim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Priča o tome da je radikalski kandidat nepobjediv mora pasti u vodu. Fama o nepobjedivom radikalskom kandidatu mora biti razbijena", kazao je Tadić, dodajući da se predsjednik države mora aktivno baviti vanjskom politikom, a neprihvatljivo je da Srbija dobije predsjednika kojega svijet ne prihvaća.

Predsjednik Skupštine Srbije i vršitelj dužnosti predsjednika države Predrag Marković u nedjelju u podne će objaviti datum održavanja predsjedničkih izbora u Srbiji.

Dosad je svoju kandidaturu najavio zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić, a Demokratska stranka Srbije Vojislava Koštunice i Socijalistička partija Srbije Slobodana Miloševića najavile su da će imati svoga predsjedničkog kandidata, čije će ime priopćiti idućeg tjedna, nakon sutrašnjeg objavljivanja datuma predsjedničkih izbora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara