BRAZILSKO IZASLANSTVO U HRVATSKOM SABORU

Brazilskohrvatska međuparlamentarna skupina prijateljstva Federalnog kongresa Savezne Republike Brazil i predstavnici izvršne vlasti Brazila posjetili su danas Hrvatski sabor, priopćila je saborska služba za odnose s javnošću .

U sklopu tog posjeta brazilska se delegacija susrela sa Hrvatsko-brazilskom međuparlamentarnom skupinom prijateljstva Hrvatskog sabora, te sa predstavnicima saborskih odbora za vanjsku politiku, međuparlamentarnu suradnju, za gospodarstvo, razvoj i obnovu, te za poljoprivredu i šumarstvo.

Voditelj brazilske delegacije Francisco Sergio Turra istaknuo je kako ovaj posjet za Brazil ima povijesno značenje jer se radi o prvom koraku na putu jačanja gospodarske i političke suradnje dviju zemalja. Hrvatska je, dodaje Turra, za Brazil vrlo interesantna zemlja koja zbog svog strateškog položaja na jugoistoku Europe otvara bezbrojne mogućnosti za iskorištavanje gospodarskih, trgovinskih i prometnih potencijala, posebice na području brodogradnje, ali i poljoprivrede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Drugi korak u jačanju kvalitetne suradnje dviju zemalja, istaknuo je Turra, bit će svakako uzvratni posjet hrvatskog parlamentarnog izaslanstva Brazilu, te postavljanje stalnog veleposlanika Brazila u Republici Hrvatskoj.

U zaključku posjeta, voditelj Brazilsko-hrvatske međuparlamentarne skupine prijateljstva zaželio je uspjeh hrvatskoj kandidaturi za članstvo u Europskoj uniji, NATO-u, te prihvaćanje Hrvatske kao nestalne članice Vijeća sigurnosti UN-a 2007. godine.

(Hina) xpp ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara