BRITANSKA GLUMICA KEIRA KNIGHTLEY ODABRANA ZA IDEALNU SHAKESPEAREOVU JULIJU

Glumci James Marsters i Keira Knightley odabrani su za idealne Romea i Juliju u anketi kazališne družine Royal Shakespeare Company (RSC), javlja BBC u petak.

Marstersa, poznata po ulozi u seriji "Buffy, ubojica vampira", te Keiru Knightley, koja je tumačila glavnu žensku ulogu u "Piratima s Kariba" te mladenku u romantičnoj komediji "Zapravo ljubav", odabrali su posjetitelji web stranice Shakespeareove kraljevske družine.

Među ostalim prijedlozima za Romea bili su Ewan McGregor, Orlando Bloom i Johnny Depp, dok su glasači za Juliju pomišljali i na Nicole Kidman i Scarlett Johansson.

Trenutačno uloge Romea i Julije u RSC-u tumače Matthew Rhys i Sian Brooke.

Obznanjeni uoči Shakespeareova rođendana (čiji datum nije pouzdano poznat, ali se zna da je kršten 26. travnja), zamišljeni par odabrala je većina od 2000 osoba koje su navele ukupno 150 različitih glumaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Alternativni prijedlozi uključivali su Kate Winslet i Juliet Landau u ulozi Julije, te Brada Pitta i Colina Firtha u ulozi Romea.

Marsters je kazao kako je "polaskan i uzbuđen" zbog odabira. "Mislim da su teme nasilja i društvene neprihvaćenosti jednako važne danas kao što su bile u Shakespeareovo doba", rekao je glumac.

Mlada britanska glumica kazala je pak kako je "apsolutno oduševljena što se našla na vrhu popisa, posebice jer je Julija ulogu koju bi jako rado tumačila u budućnosti".

RSC-ova produkcija "Romea i Julije" postavljena je u sjedištu te kazališne družine u Stratfordu do listopada, a potom se seli u London.

(Hina) xbnš ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara