Časnici vojske RS u posjeti vojarni vojske federacije BiH

VIŠEČLANO izaslanstvo časnika Vojske Republike Srpske doputovalo je u utorak u dvodnevni posjet vojnoj bazi Vojske Federacije BiH u Čapljini, gdje je smješten dio hrvatske sastavnice federalne vojske, doznaje se u Vojarni "Božan Šimović" u Čapljini.

Bojnik Nikola Goluža, koji je gostima iz Republike Srpske dobrodošlicu zaželio u ime Ministarstva obrane Federacije BiH, rekao je kako svrha ovog posjeta provedba odredbi Daytonskog sporazuma kojim se zagovara približavanje entitetskih vojnih snaga u BiH.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjet časnika Vojske Republike Srpske čapljinskoj bazi Vojske Federacije BiH uslijedio je u vrijeme nesporazuma međunarodnih struktura u BiH i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Sulejmana Tihića glede reforme oružanih snaga u BiH. Međunarodne strukture traže žurnu reformu oružanih snaga u BiH formiranjem državnog Ministarstva obrane i zajedničkog zapovjedništva nad entitetskim vojskama što je uvjet za prijem BiH u Partnerstvo za mir. Tihić i njegova Stranka demokratske akcije protive se takvom modelu reformi Oružanih snaga u BiH smatrajući ga štetnim za Bošnjake.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara