Čestitke Mesića i Šeksa u povodu 1. svibnja

U POVODU 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada, čestitke hrvatskim građanima uputili su danas Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks.

Predsjednik Republike Stjepan Mesić napominje da se u Hrvatskoj poduzimaju napori za ostvarivanje uvjeta za različite oblike zapošljavanja pa je stoga "nužno stvoriti pozitivno ozračje" za ostvarivanje i poštivanje prava radnika.

Mesić naglašava kako se to može postići "jedino konsenzusom svih zainteresiranih čimbenika u procesu ostvarivanja radničkih prava".

S obzirom da je Hrvatska na putu započinjanja pregovora o pridruživanju s Europskom unijom, Mesić ističe kako ćemo "stvaranjem jasnih pravila na tržištu rada i prilagodbom radnog zakonodavstva s europskim stvoriti preduvjete i ubrzati proces prijema u europske asocijacije, što je naš strateški cilj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je čestitku u kojoj ističe da ovogodišnji prvosvibanjski blagdan dolazi u razdoblju posebno značajnom za budućnost Hrvatske.

Pozitivno mišljenje Europske komisije potvrđuje da je prepoznata sposobnost, odlučnost i dosljednost Hrvatske na putu prema punopravnom članstvu u društvu razvijenih europskih država.

"Odgovornost za uspješan završetak unutarnjih reformi nalazi se ponajviše u našim vlastitim rukama, a sve reformske procese koji su pokrenuti u cilju dostizanja europskih standarda nastavljamo intenzivno provoditi prvenstveno zbog interesa nas samih, zbog interesa svih građana Hrvatske".

Hrvatskoj je potreban dinamičan i ostvariv gospodarski razvitak, za što ima ljudske i materijalne potencijale, a svjesna je svojih nedostataka, koji se znatnim dijelom odnose na neučinkovitost aparata državne uprave.

Hrvatski sabor će dati punu potporu i bezuvjetno nastaviti aktivno pridonositi kontinuitetu pozitivnih kretanja u svim sferama društva, ističe Šeks.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara