Čestitke Putinu na izbornoj pobjedi

PREDSJEDNIK Europske komisije Romano Prodi u ponedjeljak je čestitao ruskome predsjedniku Vladimiru Putinu na ponovnom izboru na istu dužnost, dodajući kako će ruski čelnik sada imati priliku nastaviti napore na ekonomskim i političkim reformama u zemlji.

"S obzirom na tako premoćnu pobjedu, sada imate mogućnost dovršiti proces reformi u vašoj zemlji", kaže se u pismu što ga je Prodi uputio Putinu. Prodi je također kazao kako računa na ruski doprinos "svjetskom miru i razumijevanju":

Europski povjerenik za vanjska poslove Chris Patten pridružio se kritikama upućenim na račun ruskih predsjedničkih izbora održanih u nedjelju, istaknuvši nejednaku zastupljenost kandidata u medijima tijekom kampanje.

"Čini se da među kandidatima i sadašnjeg predsjednika nije bilo velike borbe", kazao je novinarima Patten, koji boravi u posjetu Kazahstanu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izbori su bili potpuno slobodni i nitko to ne niječe, no nisam siguran da su mediji i televizija omogućili svim kandidatima jednaku zastupljenost", kazao je.

"Impresivnu pobjedu" Vladimira Putina pozdravio je i njemački kancelar Gerhard Schroeder. "Rezultati izbora pokazuje da ruski narod vjeruje u tebe. Želim ti puno uspjeha u tvom drugom mandatu", kaže se u poruci njemačkog kancelara.

Čestitkama se pridružio i kineski predsjednik Hu Jintao, koji je telefonski razgovarao s Putinom.

"Kineski predsjednik uputio je srdačnu čestitku Vladimiru Putinu na uvjerljivoj pobjedi", kaže se u priopćenju ureda ruskog predsjednika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara