Chomsky na webu: U prvih mjeseca dana više od 3100 čitanja

VIŠE OD 3100 čitatelja posjetilo je webstranice knjige Noama Chomskog "Mediji, propaganda i sistem" u prvih mjesec dana od pojavljivanja, priopćio je danas izdavač.

"Najzanimljivije je da besplatno elektroničko izdanje knjige prati porast prodaje tiskanog izdanja, tako da su se Mediji, propaganda i sistem ponovno našli u Top 10 najprodavanijih naslova Superknjižare, premda su uvjerljivo najstariji naslov", priopćio je urednik Krešimir Pintarić, u ime izdavača - Društva za promicanje književnosti na novim medijima i Što čitaš?.

Knjigu je u prvih deset dana čitalo više od 900 posjetitelja, što je izniman interes ako se uzmu u obzir prosječne naklade takve vrste literature na hrvatskom knjiškom tržištu. U sljedećih desetak dana došlo je do novog porasta čitanosti na 2359 posjeta, kaže izdavač.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjiga "Mediji, propaganda i sistem" zbirka je eseja, predavanja i intervjua Noama Chomskog (1928.) i prethodno je bila objavljena kao tiskano izdanje u biblioteci "Što čitaš?". Knjiga predstavlja uvod u analizu i kritiku medija toga profesora lingvistike na američkom Sveučilištu M.I.T. (Massachussetts Institute od Technology) koji je svjetsku slavu postigao prevratničkom jezično-analitičkom teorijom ("Sintaksičke strukture"). Objavio je tridesetak knjiga.

Chomsky je žestoki protivnik američke ekspanzionističke vanjske politike. Smatra da vlast medije iskorištava za "proizvodnju javne suglasnosti", koja je potrebna za vođenje takve politike.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara