Čokolada "gradi" dobro raspoloženje
Sponzorirani članak
Foto: Pliva
NAMIRNICA za kojom se najčešće poseže u trenucima kada od hrane tražimo "povrat dobrog raspoloženja" je čokolada. Čokolada posjeduje neke osobine koje su ne tako davno bile nepoznanica. Danas se čokolada "službeno" smatra odgovornom za stimuliranje dobrog raspoloženja.
Čokolada u svom sastavu sadrži tonizirajuće tvari poput tanina, teobromina (sastojak čajeva) i kofeina (šalica čokolade sadrži oko 10 mg, dok oko mala šalica crne kave sadrži 60-120 mg). Teobromin je tvar koja djeluje kao regulator krvnog tlaka, opušta krvne žile srca, aktivira izlučivanje mokraće, regulira živčani sustav i koristan je u slučajevima gdje postoji pojava anemije.
Razumljivo je stoga zašto u našem organizmu, čokoladu kao namirnicu ubrajamo u tvari koje direktno i indirektno sudjeluju u "gradnji" našeg dobrog raspoloženja. Konzumiranjem manjih količina čokolade potičemo koncentraciju i jačamo svoje intelektualne i psihičke sposobnosti.
Više saznajte na http://www.plivazdravlje.hr/centar/prehrana/23/namirnica/4/Depresija.html
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati