ČOVIĆ: SRBI ĆE SE BRANITI OD NOVIH NAPADA

Šef Koordinacijskog centra Beograda za Kosovo Nebojša ČoviĆ izjavio je danas u Kosovskoj Mitrovici kako će se sjeverni dio Kosova braniti od eventualnih novih napada naoružanih albanskih grupa.

"Ne znam hoće li će se danas nastaviti napadi, ali ako se nastave bit će spremno dočekani", prenose izjavu srpski elektronski mediji u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

On je ocijenio je da "UNMIK i KFOR nisu sposobni uspostaviti red na Kosovu ", što su, kako je kazao, "pokazali za protekle četiri godine".

Čović je rekao da su jučerašnji događaji na Kosovu, kad su u neredima ubijene 22 osobe, pokazali da je "koncept multietničnosti pao u vodu".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moraju se iznaći nova riješenja koja u sebi sadrže realnost života, u smislu da postoji mržnja albanske zajednice ili pojedinaca prema srpskoj zajednici. Srbi i njihova imovina moraju se zaštiti, a ako to ne može međunarodna zajednica", onda treba pozvati u pomoć, rekao je Čović. "Naša vojska i policija zajedno s međunarodnom zajednicom to moraju", dodao je Čović.

On je događaje u Srbiji i paljenje džamija nazvao "ružnim" i istaknuo da se "crkve neče popraviti ako se zapale džamije ili obrnuto".

(Hina) xbb ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara