Čučić na sudu porekao zlostavljanje supruge

BIVŠI veleposlanik u Belgiji i glavni tajnik Europskog pokreta Ljubomir Čučić odbacio je danas pred istražnim sucem optužbe da je "godinama, sustavno zlostavljao" suprugu Magali Boers.

Nakon saslušanja kod istražnog suca zagrebačkog Županijskog suda Zorana Luburića Čučić novinarima nije želio ništa reći.

Njegov branitelj Vladimir Vinja izjavio da je Čučić porekao tvrdnje o nasilničkom ponašanju u obitelji, za što ga je u lipnju ove godine optužila supruga Magali Boers.

O navodnom sustavnom i dugogodišnjem psihičkom i fizičkom zlostavljanju Čučićeva supruga progovorila je za tjednik "Nacional", koji je u svibnju objavio i fotografije Megali Boers na kojima se vide ozljede na licu i tijelu. Čučić je sve optužbe odbacio kao neistinite, ustvrdivši da iza svega stoji borba za skrbništvo nad njihove dvije malodobne kćerke jer je u tijeku brakorazvodna postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Policija je u lipnju protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog nasilništva u obitelji.

Centar za socijalnu skrb u Zagrebu u srpnju je djevojčice dodijelio majci do okončanja brakorazvoda.

Mediji su tvrdili da je Čučić u međuvremenu iz bolnice u Francuskoj, bez znanja majke, uzeo mlađu kćer. Od tada im se gubi trag, a policija za njim raspisuje potragu. Čučić je pravosuđu nedostupan sve do prekjučer kada je uhićen na granici prilikom ulaska u Hrvatsku iz Slovenije.

Mlađa kćer je predana majci, a Čučić je zbog oduzimanja djeteta priveden istražnom sucu u Zagrebu koji mu je zabranio približavanje i kontakt sa suprugom. Nakon saslušanja Čučić je jučer pušten na slobodu, a danas je ponovno ispitan, ovoga puta zbog nasilništva nad suprugom.

Njegov je odvjetnik danas ponovio da je Čučić protekla tri mjeseca bio na ljetovanju s mlađom kćerkom, te da je "slobodno, bez ikakvih problema" koristio putovnicu i prelazio granicu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara