Ćurić nastavio optuživati Hebranga da štiti tajkunizaciju u ljekarništvu

TAJNIK udruge Magistra justicija Dražen Ćurić opetovano je danas optužio ministra zdravstva Andriju Hebranga da selektivno provodi propise i štiti interese tajkuna u ljekarništvu.

"Da, ministar Hebrang selektivno provodi nakaradne i protuustavne propise o udaljenosti između dvije ljekarne, kako bi se na taj način sačuvao praktično monopolistički položaj tajkuna u ljekarništvu koji imaju pet, deset, dvadeset, a neki i trideset ljekarni", tvrdi Ćurić u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na Hebrangove tvrdnje da je dužan striktno provoditi propise koje nije donio on već bivša Vlada, Ćurić ga pita zašto onda nije sankcionirao sve ljekarne koje nemaju propisanu udaljenost, ističući kako se od njega, kao ministra, očekuje da ispravi protuustavne propise svoga prethodnika.

Na jučerašnju Hebrangovu najavu da će ga tužiti nastavi li s iznošenjem "laži i kleveta" Ćurić odgovara da odbija takav ton komunikacije, da se nije uplašio te da će udruga nastaviti argumentima, a ne prijetnjama i uvredama braniti svoje tvrdnje.

Na ministrovu tvrdnju da njegove Udruge nema na popisu registriranih, Ćurić odgovara podatkom da je Magistra justicija u Registar udruga upisana prije 20-ak dana, konkretno, 21. srpnja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara