54.158.194.80 US
 

Dalekovod već sada ima za 2017. ugovorene poslove vrijedne 600 milijuna kuna

Piše: M.R.
srijeda, 15.6.2016. 15:34
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Foto: scx.hu

U SKLOPU redovite prezentacije poslovanja, koje je pred zainteresiranim investitorima i partnerima tvrtke održano u prostorijama Zagrebačke burze, Uprava Dalekovoda predstavila je financijski pregled poslovanja tvrtke te planove za nadolazeće razdoblje, priopćili su sa Zagrebačke burze.

Nakon što je u 2015. godini zabilježen značajan rast prihoda, od strane predstavnika tvrtke iskazani su optimistični pokazatelji prema kojima Dalekovod u narednim godinama očekuje daljnji stabilni rast prihoda.

Pozitivni trendovi vidljivi su u činjenici kako su već danas za 2017. godinu ugovoreni poslovi u vrijednosti gotovo 600 milijuna kuna, te u promjeni trenda te značajno poboljšanoj EBITDA, koja je nakon nekoliko godina u 2015. izašla iz negativnih pokazatelja, a stabilan rast očekuje se i u narednim godinama, istaknuli su predstavnici Dalekovoda d.d.

Poslovi u Norveškoj i Ukrajini

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Pozitivni rezultati potvrđeni su i predstavljanjem ključnih projekata koje Dalekovod u ovome trenutku provodi na raznim europskim tržištima, s naglaskom na Norvešku i Ukrajinu. U Norveškoj je trenutno aktivno tri projekta ukupne vrijednosti više od 200 mil. EUR, dok su u Ukrajini aktivni projekti vrijedni preko 110 milijuna eura. Posebno je naglašen projekt gradnje željezničke pruge Dugo Selo – Križevci zbog činjenice da se radi o najvećem infrastrukturnom projektu u Hrvatskoj posljednjih godina. Većina spomenutih projekata dugoročnog su karaktera te se njihov završetak očekuje tek kroz nekoliko godina, što osigurava stabilnost poslovanja u narednom razdoblju.

Mogućnost razvijanja novih poslova i osvajanja novih tržišta očituje se u podatku kako će se Dalekovod do kraja godine natjecati u nizu tendera za koje je tek započeo proces slanja ponuda. Prema najavama do kraja godine Dalekovod će sudjelovati u natječajima za dobivanje poslova u više od 10 europskih zemalja, uključujući Hrvatsku, Norvešku i Ukrajinu.

Očekuju se značajne investicije u prijenosnu mrežu u Europi

Pozitivne najave budućeg poslovanja baziraju se na već neko vrijeme dostupnim informacijama kako se očekuju značajne investicije u prijenosnu mrežu u čitavoj Europi. Prema ENTSOE (Europsko udruženje prijenosnika električne energije) desetogodišnjem planu investicija u prijenosnu mrežu, objavljenom 2014., ukupne investicije do 2030. godine procjenjuju se na oko 150 mlrd EUR, a u čitavom procesu Dalekovod očekuje ispuniti dio svojih kapaciteta.

Istaknuto je kako se u nastavku tekuće godine te narednom razdoblju fokus u razvoju poslovanja stavlja na tri točke. Cilj je osigurati otvaranje novih dugoročnih projekata i tržišta, povećati efikasnost u egzekuciji projekata te osigurati uspješan nastavak optimizacije troškova. Ujedno, iz tvrtke je najavljen nastavak dosadašnjeg pozitivnog trenda konsolidacije poslovanja, prije svega kroz nastavak provedbe operativnog restrukturiranja.

 

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije