DC protiv podizanja spomenika Mili Budaku

Potpredsjednik Demokratskog centra (DC) Joško Morić danas je u Otočcu, govoreći o namjeri da se u Svetom Roku podigne spomenik ustaškom doglavniku Mili Budaku, ocijenio kako je "izvan pameti podizati spomenike ljudima iz tog vremena, nesretna dijela povijesti hrvatskog naroda". L

"Tko se prošlošću bavi riskira ne primjećivati sadašnjost i biti zatečen budućnošću", rekao je Morić na konferenciji za novinare. Izrazio je uvjerenje da će i građani Svetoga Roka to razumjeti te kako misli da će vjerojatno upravo oni pridonijeti da se takav spomenik "ne dogodi."

Glede suradnje Hrvatske s Haaškim sudom Morić je rekao kako se DC zauzima za potpunu depolitizaciju te suradnje, smatrajući da se istina o Domovinskom ratu može objektivno utvrditi samo na hrvatskim sudovima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Organizacije DC-a Ličko-senjske županije Branislav Šutić najavio je da će DC samostlno izići na lokalne izbore ako se izborni zakon bitno ne promijeni. Rekao je da su priključenje DC-u najavili istaknuti stručnjaci i ugledni građani Senja i Otočca.

(Hina) xbma yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara