54.90.202.184 US
 

DIP: Pašalić prvi predao prijevremeno izvješće o sredstvima za kampanju

Piše:
srijeda, 22.12.2004. 19:44
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

DRŽAVNO izborno povjerenstvo (DIP) priopćilo je večeras da je kandidat za predsjednika Republike Ivić Pašalić dostavio Povjerenstvu prijevremeno izvješće o visini i izvorima sredstava prikupljenih za troškove svoje izborne promidžbe.

To je prvo takvo izvješće pristiglo u Državno izborno povjerenstvo, kaže se u priopćenju.

Zakon o financiranju izborne promidžbe za izbor predsjednika Republike obvezuje kandidate da prijevremena izvješća predaju najkasnije sedam dana prije održavanja izbora.

U priopćenju se navode zakonske odredbe koje reguliraju tu obvezu:

"Odredbe članka 6, stavaka 1. - 3. toga zakona (Narodne novine, broj 105/04) glase:

Kandidati za izbor predsjednika Republike Hrvatske dužni su najkasnije sedam dana prije dana održavanja izbora dostaviti Državnom izbornom povjerenstvu prijevremena izvješća o visini i izvorima sredstava prikupljenih za troškove izborne promidžbe.

Kandidati su dužni u roku 15 dana od dana održavanja izbora dostaviti Državnom izbornom povjerenstvu podatke o visini i izvoru utrošenih sredstava koja su koristili za izbornu promidžbu.

Državno izborno povjerenstvo objavit će u roku od 8 dana od dana primitka podataka iz stavka 2. ovoga članka u Narodnim novinama i drugim sredstvima javnog priopćavanja cjelovito izvješće o visini i izvorima sredstava koje je pojedini kandidat za predsjednika Republike Hrvatske koristio za financiranje izborne promidžbe".

Prema tome, Državno izborno povjerenstvo brojčane će pokazatelje iz izvješća kandidata za predsjednika Republike Hrvatske objaviti u roku 8 dana iz citiranog stavka 3. članka 6. Zakona.

Državno izborno povjerenstvo u svom priopćenju napominje da je svim predsjedničkim kandidatima poslalo obrazac izvješća o visini i izvorima sredstava prikupljenih za troškove izborne promidžbe i pozvalo ih da podatke o izvorima i visini tih sredstava unesu u taj obrazac, kako bi oni bili što potpuniji.
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije