DIP pozvao predstavnike nacionalnih manjina na izbore 15. veljače

PREDSJEDNIK Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Ivica Crnić pozvao je danas pripadnike nacionalnih manjina, da 15. veljače, iziđu na ponovljene, odnosno dopunske izbore i izaberu članove Vijeća nacionalnih manjina i manjinske predstavnike u predstavničkim tijelima jedinica lokalne i regionalne samouprave.

Izbori će se ponoviti u jedinicama lokalne i regionalne samouprave u kojima vijeća nacionalnih manjina nisu osnovana nakon izbora 18. svibnja prošle godine, a tamo gdje vijeća nisu do kraja popunjena, održat će se dopunski izbori.

Ponovljeni, odnosno dopunski izbori održat će se i u općinama, gradovima i županijama u kojima nije postignuta zadovoljavajuća zastupljenost manjina u predstavničkim tijelima.

Za članove Vijeća nacionalnih manjina raspisano je ukupno 392 izbora, a kandidature su istaknute u 142 slučaja, pa je očito da ni na ovim izborima neće biti izabran potpun sastav Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina, rekao je Crnić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodao je, da se dopunski izbori za članove Vijeća, odnosno predstavnike austrijske, rusinske i ukrajinske nacionalne manjine neće održati, jer se za ta mjesta nitko nije kandidirao.

Za predstavnike nacionalnih manjina i hrvatskog naroda u predstavničkim tijelima jedinica lokalne samouprave raspisan je ukupno 21 dopunski izbor.

Dopunski izbori za predstavnike hrvatskog naroda u jedinicama lokalne samouprave u kojima pripadnici nacionalnih manjina čine većinu stanovništva održat će se u općinama Šodolovci i Markušica.

(Hina) xbob ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara