Dječak ranio brata pištoljem strica, zagrebačkog policajca

ŠESTOGODIŠNJI dječak prostrijelio je sedmogodišnjeg brata u vrat pištoljem strica, zagrebačkog policajca, koji su dječaci pronašli u automobilu roditelja, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Sedmogodišnji dječak lakše je ranjen u vrat jučer oko 10 sati u Dobrinju u automobilu "fiat brava" kada je njegov brat pronašao pištolj iz kojega je nakon repetiranja ispaljen hitac.

Dvojica dječaka u osobnom su automobilu bili sami, čekajući roditelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dječaku je prva liječnička pomoć pružena u Šilu na otoku Krku nakon čega je prevezen u riječki KBC na Sušaku, a potom na Odjel kirurgije Dječje bolnice Kantrida i kako se doznaje stanje mu je stabilno.

Policija je utvrdila da je do ranjavanja dječaka došlo zbog nemara njegova strica, 34-godišnjeg zagrebačkog policajca koji tada nije bio na dužnosti. On je odmah udaljen s dužnosti i protiv njega je pokrenut stegovni postupak.

U zagrebačkoj policiji kažu da se njihov policijski službenik nije pridržavao pravila o rukovanju vatrenim oružjem jer nije čuvao oružje van dohvata neovlaštenih osoba, pa tako i djece.

Mirjana Kulaš, glasnogovornica PU primorsko-goranske na čijem se području dogodila nesreća, najavila je podnošenje kaznene prijave protiv zagrebačkog policajca zbog sumnje da je doveo u opasnost život i imovinu opće opasnom radnjom ili sredstvom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara