54.81.128.172 US
 

Dobit Allianza 24 milijuna kuna

Piše:
ponedjeljak, 24.7.2006. 13:01
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

U PRVIH šest mjeseci ove godine Allianz osiguranje ostvarilo je ukupni premijski prihod od 437 milijuna kuna. Istovremeno neto dobit društva poslije oporezivanja porasla je s 9,8 na gotovo 24 milijuna kuna što je povećanje od čak 143 %.

Rekordna neto dobit rezultat je uspješno provedenog restrukturiranja Društva u posljednjih nekoliko godina, fokusu Allianza na profitabilne segmente tržišta te aktivne i uspješne politike investiranja. Dobri poslovni rezultati ostvareni su u segmentu neživotnih osiguranja, posebice osiguranja privatne imovine i motornih vozila.

U životnim osiguranjima ostvarena je premija od 147 milijuna kuna što je na nivou prvog polugodišta prošle godine kada je osiguravateljska kuća ostvarila rekordan rast premije životnih osiguranja od čak 96 %. Ostvarenom premijom u prvih šest mjeseci Allianz je učvrstio poziciju lidera na tržištu životnih osiguranja. 

U neživotnim osiguranjima, premija je iznosila 290 milijuna kuna što je 14 % više nego u istom razdoblju prošle godine. U odnosu na isto razdoblje prošle godine u neživotnim osiguranjima, posebice se ističe rast osiguranja privatne imovine (proizvodi Dom+ i Kuća+) od 34 % te rast osiguranja motornih vozila (AO i kasko)  koji je iznosio više od 15 %.

U u ukupnoj strukturi osiguranja ističe se i rast osiguranja pomorskih, zračnih i transportnih rizika od čak 64 te rast putnog zdravstvenog osiguranja gdje je zabilježeno povećanje premijskog prihoda od 30 %.

"Zadovoljni smo što smo ostvarili vrlo dobar rezultat upravo u osiguranju motornih vozila unatoč brojnim primjerima nelojalne konkurencije na tržištu, posebice u osiguranju od automobilske odgovornosti. Isto tako, bilježimo rast u segmentima osiguranja na koje su se dosad klijenti rjeđe odlučivali, primjerice u osiguranju privatne imovine gdje smatramo da imamo najbolju ponudu na tržištu i gdje sigurno još ima velikog potenicijala za daljnji rast." - komentirao je rezultate predsjednik Uprave Allianza Boris Galić.

Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije