DOBROTVORNI KONCERT ZAGREBAČKE FILHARMONIJE ZA NAPREDAK

Tradicionalni dobrotvorni koncert Zagrebačke filharmonije, od kojeg je prihod namijenjen "Napretkovoj" Zakladi za stipendiranje đaka i studenata "Ivo Andrić i Vladimir Prelog", održat će se 11. ožujka u Koncertnoj dvorani "Vatroslava Lisinskog" u Zagrebu.

Predsjednik Glavne podružnice "Napretka" u Zagrebu Berislav Topić izvijestio je da je pokrovitelj koncerta predsjednik države Stjepan Mesić. Koncertom Zagrebačke filharmonije dirigirat će česti gost filharmoničara francuski maestro Patrik Fournillier, a nastupit će mladi hrvatski pijanist Danijel Detoni.

Osim djela mlade hrvatske skladateljice Ivane Kiš na rasporedu su Simfonijske varijacije za glasovir i orkestar Cesara Francka i Fantastična simfonija op. 41 Hectora Berlioza.

Predstavnici "Napretka" su izvijestili o vrlo dobroj prodaji ulaznica za koncert te računaju da će se prikupiti oko 50 tisuća kuna. O suradnji "Napretka" i Zagrebačke filharmonije govorio je ravnatelj ZF-a maestro Berislav Šipuš, rekavši da je to šesti dobrotvorni koncert za "Napredak" na kojemu su do sada svi umjetnici nastupili besplatno.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

O značenju te "Napretkove" akcije govorio je i hrvatski skladatelj Josip Magdić, podsjetivši na kulturne djelatnosti te udruge, posebice u jeku najvećeg napada na Sarajevo.

Hrvatsko kulturno društvo "Napredak" ove godine stipendira 207 studenata na sveučilištima u Hrvatskoj te u Sarajevu i Mostaru u BiH.

(Hina) xta ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara