Dodijeljene stipendije najboljim studentima Sveučilišta u Zagrebu

NAJBOLJIM redovitim studentima Sveučilišta u Zagrebu dodijeljene su danas u auli Sveučilišta stipendije za akademsku godinu 2003./2004.

Stipendije u iznosu od 800 kuna mjesečno dobilo je 75 studenata sa 27 zagrebačkih fakulteta koji imaju prosjek ocjena 4,5 i više.

Kako je izvijestio prorektor Sveučilišta Vjekoslav Jerolimov ti su studenti izabrani između dvije stotine prijavljenih, a prednost su imali studenti s viših godina studija koji su zadovoljavali kriterije.

"Diljem svijeta Sveučilišta prolaze kroz različite promjene, a na pragu takvih promjena je i zagrebačko Sveučilište", istaknula je rektorica Helena Jasna Mencer.

U tim promjenama studenti i nastavnici trebaju zajedno djelovati, napomenula je rektorica te je spomenula neke od zamišljenih promjena u odnosu student - nastavnik o kojima su raspravljali članovi Senata.

Tako bi prema tim zamislima, rekla je Mencer, taj odnos trebao biti partnerski i suradnički, a i želja je članova Senata da se studenti zagrebačkog Sveučilišta povežu sa studentima ostalih hrvatskih, ali i europskih Sveučilišta. Nadalje, rektorica je pozvala studente da se aktivnije uključe u rad rektorata i Sveučilišta jer ona drži da su studenti u tome zakazali, te na posljetku kako je zaključila "sve bi to pridonijelo priljevu, a ne odljevu mozgova".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rektorica Mencer je komentirala i stipendije u odnosu na stipendije koje primaju studenti na europskim Sveučilištima. Prema njezinim saznanjima, studenti u Europi primaju stipendije u iznosu četvrtine prosječnih mjesečnih primanja, što kako je zaključila govori da bi naše stipendije trebale biti u visini od 1200 do 1500 kuna mjesečno.

U ime nagrađenih studenata - stipendista zahvalila se studentica s Rudarsko-geološko - naftnog fakulteta Ana Kršinić.

Ona je rekla kako će se stipendisti zalagati da opravdaju povjerenje Senata.

Dodala je i kako će svoje živote ispuniti radom za opće dobro i boljitak Hrvatske.

Uz članove Senata svečanosti dodjele stipendija nazočili su i neki dekani s kojih dolaze nagrađeni studenti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara