Dojave o bombi u tri zrakoplova na putu prema Frankfurtu

Dojave o bombi u tri zrakoplova na putu prema Frankfurtu

DOJAVA o eksplozivnoj napravi postavljenoj u zrakoplovu Croatia Airlinesa na redovitom letu iz Zagreba za Frankfurt pokazala se lažnom, izjavio je u nedjelju kasno navečer za HTV Davor Janušić iz Službe za odnose s javnošću Croatia Airlinesa.

Janušić je kazao da je netočno da je zrakoplov evakuiran.

"Na temelju dojave iz Zračne luke Zagreb da je u zrakoplovu postavljena eksplozivna naprava naše su operativne službe obavijestile posadu zrakoplova, koja je prema svim propisanim kompanijskim procedurama odradila let do kraja", rekao je Janušić.

Dodao je da su putnici sigurno napustili zrakoplov, koji će se, kako očekuje, uskoro vratiti u Zagreb.

Dojave o bombi u tri zrakoplova na putu prema Frankfurtu

Prijetnje bombom prisilile su u nedjelju dva putnička zrakoplova na putu prema njemačkoj zračnoj luci Frankfurt da hitno slete u Mađarsku, dok je treći zrakoplov pregledan po dolasku u Njemačku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađarska policija još pretražuje avion Turkish Airlinesa koji je sletio u Budimpešti, a u ostala dva zrakoplova nikakav eksploziv nije pronađen.

"Boeing 737 Turkish Airlinesa dobio je dozvolu da sleti u Budimpeštu u 20,50 sati po srednjeeuropskom vremenu i u njemu je bilo 162 putnika i četiri člana posade", izvijestila je glasnogovornica mađarske policije Viktoria Kovacs. Dodala je da je kontrola leta iz Istanbula obavijestila pilota o prijetnji bombom.

Prije toga je Lufthansin Airbus 321 sa 169 putnika, koji je također putovao iz Istanbula, sletio u Budimpešti nakon anonimne prijetnje iz Turske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara