Državno odvjetništvo: Zagreb je oštećen prilikom zamijene nekretnina sa Croatia busom

GRAD Zagreb oštećen je prilikom zamijene nekretnina s tvrtkom Croatia bus, a točan iznos štete trebao bi se utvrditi vještačenjem, izjavila je danas zamjenica glavnog državnog odvjetnika Snježana Frković.

Ona je Hini potvrdila pisanje tjednika "Nacional" da je Državno odvjetništvo u lipnju ove godine zagrebačkom Gradskom poglavarstvu uputilo mišljenje da je Grad oštećen Ugovorom o zamijeni nekretnina s Croatia busom iz 2001.

"Državno odvjetništvo po punomoći zastupa interese Grada i mi smo nakon analize spornog ugovora izradili pravno mišljenje. Riječ je o prvoj fazi obrade predmeta nakon koje slijedi ispitivanje svih činjenica vezanih uz ugovor kojim je, po našoj ocijeni, Grad oštećen jer je dobio nekretninu znatno manje vrijednosti od one koju je dao", kazala je Snježana Frković.

Na upit kolika je šteta nastala ugovorom koji je s Croatia busom, tvrtkom Leona Sulića, kazala je da bi se točan iznos trebao utvrditi vještačenje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije toga bi, kako je rekla, trebalo obaviti novi obračun vrijednosti zamijenjenih nekretnina.

Zamjenica glavnog državnog odvjetnika Snježana Frković kazala je da bi obrada ovog slučaja trebala završiti "u najkraćem roku", te da do tada ne želi ulaziti u "sadržaj predmeta".

Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić danas nije bila dostupna za komentar.

Po pisanju "Nacionala", vlasnik Croatia busa dogovorio se s tadašnjim zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem o zamijeni zemljišta u vlasništvu svojih tvrtki za gradsko zemljište u Heinzelovoj ulici, te je pritom vrijednost gradskog zemljišta procijenjena trostruko manjom nego što je to procijenio sudski vještak.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara