DSV imenovao suce u sedam prekršajnih sudova

DRŽAVNO sudbeno vijeće (DSV) imenovalo je danas suce u sedam prekršajnih sudova i odgodilo imenovanje suca zadarskog Županijskog suda zbog šturog mišljenja o kandidatima nedovoljnog za odlučivanje.

Dva suca imenovana su u Prekršajni sud u Dubrovniku, a po jedan u sudovima u Koprivnici, Gospiću, Varaždinu, Vrbovcu, Velikoj Gorici i Zadru. Odgođeno je odlučivanje o popunjavanju Prekršajnog suda u Dugom Selu radi pribavljanja dodatnih podataka o pet kandidata koji su se javili na natječaj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prijedlog zamjenika predsjednika DSV-a Branka Hrvatina koji vodi to tijelo, nakon umirovljenja dosadašnjeg predsjednika Stanka Hautza, nije se odlučivalo o imenovanju suca u zadarski Županijski sud. Tamošnje sudačko vijeće nije dalo mišljenje o kandidatima, već je uz nekoliko osnovnih podataka o njima samo dodalo broj glasova koje su im dodijelili.

Po odluci DSV-a, takvo manjkavo mišljenje u kojem nema ni podataka o radnom učinku kandidata nije bilo dovoljno za odlučivanje o imenovanju. Stoga je od sudačkog vijeća pri zadarskom Županijskom sudu zatraženo da dostavi mišljenje o kandidatima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara