Edwards pomogao Kerryjevoj kampanji

DEMOKRATSKI kandidat za američkog predsjednika John Kerry, nakon što je izabrao Johna Edwardsa za potpredsjedničkog kandidata, dobio je u predizbornoj kampanji novi poticaj među biračima diljem Amerike ali ne i na Edwardsovu jugu, pokazalo je u utorak istraživanje javnoga mnijenja lista USA Today, televizije CNN i Gallupa.

Na nacionalnoj razini lista Kerry-Edwards vodi ispred predsjednika Georgea W. Busha i njegova potpredsjednika Richarda Cheneya s 50 posto prema 45 posto među vjerojatnim biračima, a neovisni kandidat Ralph Nader dobiva 2 posto.

U istom istraživanju prije tri tjedna Bush je vodio ispred Kerryja za jedan posto.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kerryjeve nade da će mu Edwards donijeti glasove američkog Juga, međutim, izgleda da se ne ostvaruju. Bush i Cheney među vjerojatnim biračima u Edwardsovoj rodnoj Sjevernoj Karolini drže čvrsto vodstvo od 54 posto prema 39 posto.

Na nacionalnoj razini Kerry i nakon Edwardsova uključenja u utrku i dalje privlači oko 44 posto glasova s američkog Juga.

Istraživanje je pokazalo da je Edwards pomogao Kerryju da učvrsti potporu među demokratima i onima koji im naginju. U prijašnjoj anketi njih 85 posto je podržavalo Kerryja, a sada 92 posto.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara