Eksplozija u makedonskom počasnom konzulatu u Karachiju

Eksplozija u makedonskom počasnom konzulatu u Karachiju

SNAŽNA eksplozija odjeknula je protekle noći u makedonskom počasnom konzulatu u Karachiju u Pakistanu u kojoj su poginula tri Pakistanca, objavilo je u četvrtak makedonsko ministarstvo vanjskih poslova.

Makedonsko Ministarstvo vanjskih poslova Makedonije uputilo je notu pakistanskim vlastima u kojoj zahtijeva istragu o tom terorističkom činu kao i zaštitu makedonskog počasnog konzula u Karachiju Bilala Ahmeta Kureschija koji je na toj dužnosti od 1994.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema glasnoigovornici Ministarstva Santi Argirovoj, konzul smatra da taj nasilnički čin nije upućen njemu, nego možda ima veze s prosvjedima rodbine šestero ubijenih Pakistanaca u ožujku ove godine u blizini Skoplja, za koje je makedonska policija tvrdila da su teroristi.

Upoznavajući novinare o prvim saznanjima o incidentu ona je izjavila kako je na zidovima srušena konzulata pronađeno više poruka, među kojima: ´Mi smo al-Qaeda-Pakistan´, ´Prema nevjernicima odnosit ćemo se kao što se oni odnose prema nama´ i ´Ovo je samo upozorenje´.

Predsjednik Makedonije Boris Trajkovski izrazio je najoštriju osudu za taj teroristički čin i sućut obiteljima poginulh, izjavio je glasnogovornik predsjednika Bojan Jovanovski i dodao kako se od pakistanskih vlasti očekuje da dostave podrobnije informacije o pozadini toga incidenta. U međuvremenu upućena su uputstva o poduzimanju pojačanih mjera zaštite svih makedonskih diplomatskih predstavništava u svijetu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara