ELEKTROPRIVREDA U MOSTARU ODBACUJE OPTUŽBE DA OPSTRUIRA PRIVATIZACIJU

Uprava Elektroprivrede Hrvatske zajednice HercegBosne sa sjedištem u Mostaru odbacila je u nedjelju optužbe kako odluku Ustavnog suda Federacije BiH o sprječavanju ukidanja tog poduzeća koristi za zaustavljanje procesa preustroja i privatizacije elektroenergetskog sektora na čemu inzistira međunarodna zajednica u BiH. L

"Odbacuju se sve optužbe u svezi s korištenjem odluke Ustavnog suda za usporavanje ili kočenje procesa restrukturiranja te su dogovorene aktivnosti na unaprjeđenju i poboljšanju do sada predloženih rješenja u interesu i na zadovoljstvo svih strana uključenih u proces reforme elektroenergetskog sektora", priopćeno je iz Elektroprivrede HZ HB nakon susreta uprave s hrvatskim zastupnicima oba doma Parlamentarne skupštine Federacije i BiH te Nezavisnog sindikata tog poduzeća. Sudionici sastanka su, kako naglašavaju iz Elektroprivrede HZ HB, izrazili spremnost i dali potporu za nastavak započetog procesa restrukturiranja tom poduzeću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ustavni sud Federacije BiH nedavno je neustavnim ocijenio donošenje Akcijskog plana o restrukturiranju i privatizaciji elektroenergetskog sektora u Federaciji BiH jer o njemu nije glasovao gornji doma federalnog parlamenta u kojem hrvatski zastupnici mogu blokirati donošenje odluka. Akcijskim planom bilo je predviđeno ukidanje Elektroprivrede u Mostaru i njezino pripajanje Elektroprivredi u Sarajevu.

(Hina) xzkre ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara