Elisabeth Fritzl tuži oca za nanesenu štetu

Elisabeth Fritzl tuži oca za nanesenu štetu

ODVJETNICI Elisabeth Fritzl najavili su kako će njihova klijentica protiv oca poduzeti pravne mjere zbog nanesene štete , a o kojim tužbama će se raditi znat će se sljedećih tjedana.

Tako je bar kazao odvjetnik Christoph Herbs koji zastupa i ostalo šestero djece austrijskog monstruma od kojih je troje cijeli život bilo zatočeno u podrumu. Herbs istražuje na koji bi način i oni mogli tražiti odštetu od Josefa Fritzla. "Upoznao sam Elisabeth sa svim pravnim mogućnostima podizanja višestruke tužbe te će ona, zajedno s djecom, odlučiti što će napraviti", kazao je Herbst za Telegraph.

U međuvremenu, liječnici koji brinu za obitelj izjavili su kako se njihovo stanje popravlja te da su već započeli s planovima o životu izvan klinike. Cijela obitelj, uključujući i suprugu Josefa Fritzla, Rosemarie, svakodnevno zajedno sudjeluju u terapijama.

Stanje Kerstin se poboljšava

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Krenuli smo sa savjetovanjem djece, osim što imaju pojedinačnu terapiju sada smo započeli i s grupnom", izjavio je ravnatelj klinike dr. Berthold Kepplinger. Napominje kako je djeci osigurana privatna obuka te da u slobodno vrijeme igraju kompjuterske igrice, stolni tenis i čitaju knjige.

Poboljšalo se i stanje 19-godišnje Kerstin koja boluje od nepoznate bolesti. Ona se nalazi u drugoj bolnici i liječnici su je stavili u stanje inducirane kome. "Posljednjih dana njeno stanje se poboljšalo i počeli smo je polako buditi iz kome. No, ne možemo znati koliko će taj proces trajati", kazao je dr. Albert Reiter.

Dr. Kepplinger se osvrnuo i na nedavni incident kada je tijekom okršaja s fotografom ozlijeđen zaštitar u bolnici. "Medijsko ludio mora završiti odmah. Ova obitelj treba vremena i mira. Zaštita njihove privatnosti je jako bitna za uspjeh terapije", poručio je.

J.M.
Foto: Bild

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara