Francuski odvjetnik Jacques Verges branit će Sadama Huseina

FRANCUSKI odvjetnik Jacques Verges branit će Sadama Huseina, nakon što je od njega to zatražio nećak iračkog diktatora, izjavio je u subotu odvjetnik za France presse, potvrdivši ranija nagađanja o tomu.

Verges je potvrdio da je primio pismo nećaka Sadama Huseina u kojemu se od njega traži da osigura obranu njegova ujaka, no nije želio kazati pojedinosti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuski odvjetnik branitelj je bivšeg iračkog zamjenika premijera Tarika Aziza koji se s američkim vojnim snagama predao u travnju 2003.

Verges je izjavio kako je spreman braniti bivšeg iračkog predsjednika, još u prosincu 2003. nedugo nakon njegova uhićenja u Tikritu, a poznat je po obrani militanata FLN-a za vrijeme rata u Alžiru, bišeg šefa Gestapoa u Lyonu, Klausa Barbiea, serijskog ubojice Charlesa Sobrhraja, jednog od odvjetnika Frakcije crvene armije Klausa Croissanta, Magdalene Kopp osumnjičene za pripadnost toj terorističkoj organizaciji, terorista Georgesa Ibrahima Abdallaha, a bio je i odvjetnik bivšeg jugoslavenskog predsjednika Slobodana Miloševića pred Europskim sudom za ljudska prava u Strasbourgu 2002.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara