Fritzlova obitelj želi novi identitet kako ih monstrum više ne bi mogao pronaći

Fritzlova obitelj želi novi identitet kako ih monstrum više ne bi mogao pronaći

ČLANOVI obitelji austrijskog monstruma Josefa Fritzla ozbiljno razmišljaju o promjeni identiteta, kako bi nakon izlaska iz bolnice mogli nastaviti s normalnim životom, bez stalnog medijskog interesa za njihovu stravičnu priču.

Prva razmišljanja o promjeni identiteta potaknuli su stalni okršaji napasnih paparazza s osiguranjem psihijatrijske klinke Amstetten-Mauer, gdje se Fritzlova obitelj oporavlja.

Još jedan od razloga za promjenu identiteta je i taj kako bi bili sigurni da ih monstruozni otac, po izlasku iz zatvora, više neće moći pronaći. Naime, Elisabeth Fritzl je rekla kako oca, zlostavljača i silovatelja, više nikad ne želi vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, 42-godišnju Elisabeth Fritzl je nakon 24 godine zatočeništva, tijekom kojih se smatrala nestalom, policija iz podruma obiteljske kuće, koja se nalazi u blizini austrijskog grada Amstettena, oslobodila 27. travnja. Monstruozni otac ju je tijekom dugogodišnjeg zatočeništva seksualno i fizički zlostavljao. Rodila mu je sedmero djece, od kojih je troje s njom od rođenja bilo zatočeno u podrumu, a jedno je nakon rođenja umrlo.

Zatvorski čuvari medijima su otkrili kako se Fritzl slomio te kako zatvorske noći provodi plačući. Muči ga nesanica, a navodno je zapao i u duboku depresiju. Unatoč svemu što se dogodilo, rekao je kako želi vidjeti Elisabeth, djecu i svoju suprugu Rosemarie. Svojim je odvjetnicima poručio: "Želim vidjeti obitelj kako bi im objasnio što se dogodilo i doznao kako su, jer sam zabrinut za njih".

I.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara