Galavaš od Bajića traži istragu o ubojstvu Šabića i provjeru Bognarovih tvrdnji

Saborski zastupnik i bivši osječkobaranjski župan Branimir Glavaš zatražio je od Glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića istragu o ubojstvu Mate Šabića i drugim navodnim likvidacijama hrvatskih branitelja u Osijeku tijekom rata o kojima je u javnosti nedavno govorio Ladislav Bognar.

Glavaš je Bajiću uputio predstavku u kojoj traži da Državno odvjetništvo, MUP i sigurnosne službe obave sve potrebne predistražne i istražne postupke kako bi se utvrdila istina, pri čemu nadležnim tijelima želi iznijeti podatke kojima raspolaže.

Kaže da je, prema saznanjima koje je dobio od pojedinih djelatnika policije i SZUP-a, Šabić ubijen u klasičnom mafijaškom obračunu o kojem je tadašnje vodstvo SZUP-a državnom vrhu namjerno poslalo lažno izvješće o političkim razlozima tog ubojstva kako bi "otvorili veliki politički slučaj" i sebi "podigli rejting".

Bivši osječko-baranjski župan Bognar je Glavaša nedavno optužio da je sudjelovao u ubojstvu Šabića, pri čemu se pozvao i na pismo Vjenceslava Billa u kojem se tvrdi da su dvojica Glavašovih suradnika, po nalogu Glavaša, od njega tražili da ubije Šabića.

Glavaš u predstavci tvrdi da je Bill prije, tijekom i nakon rata više puta liječen na osječkoj Psihijatriji, te da bi trebalo ocijeniti koliko je on sposoban smisleno svjedočiti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od nadležnih službi Glavaš traži odgovor i na pitanje tko stoji iza drugih ubojstva u Osijeku.

Utvrdi li se da su tvrdnje Bognara i Billa netočne, Glavaš od Državnog odvjetništva traži pokretanje kaznenog postupka protiv njih zbog lažnog prijavljivanja kaznenog djela.

Nakon Bognarova istupa u javnosti Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić zatražio je od osječkog tužiteljstva da ispita tvrdnje o ubojstvima hrvatskih branitelja u Osijeku.

(Hina) pp/so so

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara