Generalturist: U odnosu na 2003. predsezona bolja za 20 posto

GENERALTURIST trenutno bilježi 20% bolje rezultate u predsezoni u odnosu na prošlu godinu. Najveći je porast zabilježen u grupnim dolascima iz Francuske (30% više u odnosu na 2003., cijeli niz novih programa, te polazaka iz provincija – zbog kojih je Hrvatska trenutno hit na francuskom tržištu), Nizozemske i Japana.

Dolasci su počeli već u ožujku, a u ovom je trenutku na turama po Hrvatskoj oko tridesetak grupa. “Od glavne sezone očekujemo rezultate na razini prošle godine” – rekla je Marija Perša direktorica receptivnog odjela u Generalturistu. Razlog tomu je prije svega gospodarska recesija na najznačajnijim emitivnim tržištima poput Njemačke i Austrije, a problem je i prejaki EUR u odnosu na USD, zbog kojeg profitiraju destinacije koje imaju ponudu formiranu na osnovi USD i cijene oko 20% niže zbog slabljenja USD u odnosu na lani.

Ove sezone zbog jakog EUR-a gube europske destinacije, a profitiraju destinacije s ponudom u USD: Turska, Egipat, Tunis i daleke destinacije poput jugoistočne Azije. Trend rasta usporen je i trendom “last minute” ponude zbog kojeg se velik broj gostiju odlučuje na u posljednji trenutak snižene cijene mediteranskih destinacija poput Turske, Tunisa, Španjolske i Grčke. S time je u vezi i nefleksibilnost i visina cijena domaćih hotela koji imaju godišnja povećanja cijena oko 5-10% bez istodobnog podizanja kvalitete usluge i bez značajnijih ulaganja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Generalturistov vozni park bogatiji je za dva nova autobusa marke Mercedes i MAN. Nabavka novih autobusa dio je planirane obnove Generalturistovog voznog parka, s ciljem prilagođavanja zahtjevnijem tržištu i pružanja veće vrijednosti za novac Generalturistov vozni park trenutno se sastoji od 15 modernih turističkih autobusa marke Mercedes, Volvo i Man. Direktor sektora nautike i autobusnog parka, Predrag Alebić, najavio je do kraja 2004. godine kupnju još dva luksuzna minibusa za kojima trenutno vlada velika potražnja na tržištu.

Generalturist, Budget Rent a Car i Raiffeisenbank Austria, dogovorili su poslovnu suradnju koja klijentima Generalturista, fizičkim i pravnim osobama, a korisnicima RBA kartica - RBA Vise Electron, RBA Cirrus/Maestro, te RBA MasterCard revolving kreditne kartice, donosi niz posebnih pogodnosti na putovanjima. Navedena suradnja omogućuje korisnicima RBA kartica, kupnju najzanimljivijih i najtraženijih Generalturistovih putovanja, te najam vozila u Budget Rent a Caru, po posebnim, 5-25% povoljnijim cijenama od redovnih cijena putovanja i najma vozila.

Detaljnije informacije o novim pogodnostima Generalturista i Budget Rent a Cara, korisnici RBA kartica mogu pronaći na letku uz račune i izvještaje po RBA karticama, te u poslovnicama Generalturista i Raiffeisenbank-e, te na broju Generalturistove telefonske prodaje 01/4805 652. Generalturist se profilira kao turistička agencija s izuzetno povoljnim uvjetima prodaje u Hrvatskoj: uz tradicionalno dobru suradnju s Dinersom i pogodnosti plaćanja DC karticom, kao i posebnim uvjetima korisnicima DC Exclusive kartice, Generalturist je potpisao posebne ugovore s AMEX-om i VISA karticom Splitske banke koji će donijeti dodatne pogodnosti pred ljetovanja što se tiče obročnog plaćanja karticama i čekovima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara