54.198.122.70 US
 

Glas Koncila: Kako osloboditi Hrvatsku iznutra?

Piše:
četvrtak, 1.7.2004. 12:20
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

U KOMENTARU "Kako osoloboditi Hrvatsku iznutra?", glavni urednik Katoličkoga tjednika "Glasa Koncila" Ivan Miklenić ističe da je na sadašnjoj vlasti iznimna odgovornost da udovolji hrvatskim gospodarstvenicima iz iseljeništva, kao i kreativnim domaćim ljudima, da uvođenjem reda, zakonitosti i poštivanja objektivne stručnosti i sposobnosti zaustavi korupciju, birokratizaciju i druge zloporabe na svim razinama državne vlasti.

Osvrćući se na nedavni clevelandski skup hrvatskih gospodarstvenika iz iseljeništva i predstavnika hrvatskih ministarstava, Miklenić napominje kako bi bilo za Hrvatsku upravo oslobađajuće iznutra kad bi sadašnja vlast, pritisnuta dobronamjernim planovima hrvatskih gospodarstvenika iz iseljeništva kao i pritiscima svih promicatelja općega dobra u samoj Hrvatskoj, uspjela uvesti stvarni red i zakonitost na svim razinama i strukturama lokalnih i državnih vlasti.

Po njegovim riječima u hrvatskoj je javnosti opetovana povika na novopečene tajkune, ali nema medijske ni ine kritičnosti prema drugim pojedincima i skupinama koji imaju moć i obilno je koriste na temelju svojih jugoslavenskih i ideološko-komunističkih podzemno-obavještajnih korijena.

Dodaje da ni jedna politička opcija koja je dosada bila na vlasti u Hrvatskoj "nije imala političke volje niti snage razbiti ili spriječiti djelovanje umreženih birokratskih moćnika, koji su često svoju snagu stekli podlim podilaženjem političkim, policijskim i obavještajnim funkcionarima".

"Hrvatsko gospodarstvo, a jednako tako i hrvatska kultura, hrvatska socijala i gotovo sva područja društvenoga života već su premoreni korupcijom, birokratskim zavrzlamama, igrama različitih kriminalnih, gospodarskih, obavještajnih i drugih lobija i umreženih skupina", tvrdi Miklenić u komentaru.

Piše kako se neki upućeniji analitičari hrvatske društvene stvarnosti ne mogu dovoljno nadiviti umješnosti i pronicavosti tih karijerističkih i često antihrvatskih osoba i skupina koje su se ubacile u sve političke stranke kao i u sve pore društva te vladaju i manipuliraju jednako uspješno kao da smo u 1972.

"Nerijetke od tih osoba i skupina služe se iznimno biranom hrvatskom rodoljubnom retorikom, pa im mnogi dobrodušni i naivni ljudi nasjedaju, a zapravo rade protiv interesa Hrvatske i hrvatskoga naroda. Hrvatska se mora osloboditi djelovanja tih snaga, jer to je osnovni preduvjet za razvitak i boljitak na bilo kojem području društvenoga života", piše glavni urednik u komentaru "Glasa Koncila", od 4. srpnja.
Komentari
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije