GONG pokreće peticiju za proširivanje sadržaja Internet izdanja Narodnih novina

UDRUGA "GONG" pokreće peticiju za proširivanje sadržaja internet izdanja Narodnih novina te apelira na nakladnika i Vladu Republike Hrvatske kao jedinog vlasnika NN-a da se internet sadržaj proširi s cjelovitim sadržajem tiskanog izdanja, priopćeno je iz GONG-a.

Ponukan velikim brojem primjedaba građana GONG je poslao upit nakladničkoj djelatnosti NN-a zbog čega neki sadržaji višu nisu dostupni u internet izdanju NN-a na koji se plaća pretplata. Riječ je o objavi javnih natječaja za dodjelu koncesija, objavi javnih rasprava, zatim objavi natječaja za davanje u zakup poslovnih prostora i prodaju nekretnina te javno prikupljanje ponuda, objavi natječaja za prijam državnih službenika i namještenika, obavijesti trgovačkih društava, obavijesti o poništenju isprava, obavijesti o likvidacijama odnosno pozivi vjerovnicima da prijave svoja potraživanja te imenovanja likvidatora, obavijesti o stečajevima, sudski i javnobilježnički oglasi te objavi upisa osnivanja i promjena u sudski registar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U odgovoru koje je GONG zaprimio 18. ožujka objašnjeno je da su troškovi stavljanja navedenog sadržaja na internet izdanje preveliki i da NN nisu u mogućnosti financirati tu aktivnost u okviru sredstava kojima raspolažu.

S obzirom na veliki interes korisnika koji se žele pretplatiti i koristiti navedeni sadržaj na internet izdanju, te na činjenicu da NN jedine u Hrvatskoj objavljuju te informacije, GONG smatra da je u interesu javnosti, pravne sigurnosti građana i transparentnosti rada potrebno postići dogovor oko objavljivanja cjelokupnog sadržaja na internet izdanju.

GONG poziva sve građane da potpišu peticiju na www.gong.hr/peticija.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara