Gotovo cijela irska vlada izvan zemlje na dan Svetog Patrika

PREDSJEDNICA, premijer i dvadeset i tri ministra napustit će 17.ožujka na blagdan Svetog Patrika Irsku, kako bi proslavili taj dan zaštitnika svoje zemlje s Ircima izvan domovine.

Svake godine irski ministri i njihovi zamjenici napuštaju otok kako bi se pridružili svojim sunarodnjacima rasutim po pet kontinenata, a svoja putovanja koriste za gospodarsku i turističku promidžbu Irske.

Ali ove godine vlada je prvi put sastavila popis zemalja u koje će putovati pojedini ministar.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Mary McAleese će sudjelovati na paradi organiziranoj u Dublinu za blagdan Svetog Patrika prije nego odleti u Južnu Ameriku. Premijer Bertie Ahern će otići u Washington gdje će se susresti s predsjednikom Georgeom W. Bushom i velikom irskom zajednicom u Sjedinjenim Državama.

Zamjenica premijera Mary Harney će otputovati u Kinu, ministar pravosuđa Michael McDowell u Južnoafričku Republiku, ministar obrazovanja Noel Dempsey u Japan i državni tajnik za europske poslove u Hong Kong i Maleziju.

Ministar vanjskih poslova Brian Cowen će biti službeno odsutan iz Dublina zbog sudjelovanja na summitu EU-Kanada, a u domovini će ostati samo ministar okoliša Martin Cullen i ministar prijevoza Seamus Brennan.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara