Granić i Kebo o povratku izbjeglih i prognanih

POTPREDSJEDNIK hrvatske vlade Goran Granić sastao se u srijedu s Mirsadom Kebom, ministrom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, priopćio je vladin Ured za odnose s javnošću.

Ministar Kebo upoznao je Granića s pitanjem povratka izbjeglih i prognanih u Bosnu i Hercegovinu te naglasio kako BiH upućuje pozive svima da se vrate, kaže se u priopćenju. Također je izvijestio potpredsjednika Granića o formiranju zajedničkog Povjerenstva Hrvatske i Bosne i Hercegovine na razini pomoćnika ministara, koje će koordinirati povratak. Ovaj je posjet kontinuitet naših dobrih odnosa i nastavak uspješnog posjeta premijera Račana Bosni i Hercegovini, rekao je Kebo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Granić je, kaže se u priopćenju, naglasio kako Hrvatska vrlo uspješno rješava pitanja povratka izbjeglih i prognanih, kao i pitanje povratka njihove imovine te kako uključene države moraju otkloniti sve barijere koje bi se mogle naći na tom putu, za što je nužna dobra operativna suradnja. Također je istaknuo kako je ključ uspješnosti projekta povratka ekonomski prosperitet.

I potpredsjednik Granić i ministar Kebo složili su se kako je pitanje povratka imovine vrlo bitno za povratak ljudi i kako se ono ne može odgađati te ne smije biti nikakvih prepreka vraćanju imovine ljudima u najkraćem mogućem roku. Također je važno pomoći ljudima koji nemaju imovine u rješavanju njihovih stambenih pitanja, zaključili su Granić i Kebo, kaže se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara