Granić primio pučkog pravobranitelja Austrije

POTPREDSJEDNIK hrvatske Vlade Goran Granić sastao se u četvrtak s pučkim pravobraniteljem Austrije Peterom Kostelkom te s njim razgovarao o priključivanju Hrvatske Europskoj uniji i reformskim procesima koje Hrvatska prolazi na tom putu, priopćio je vladin Ured za odnose s javnošću.

Granić upoznao je austrijskog pučkog pravobranitelja s problemima s kojima se suočavala hrvatska Vlada na početku svog mandata, pritom naglasivši neizgrađenost državne i institucionalne infrastrukture koja je stvarana za vrijeme Domovinskog rata. Danas, istaknuo je Granić, kad su u tijeku mnogobrojni reformski procesi i izgradnja institucija se kreće u dobrom smjeru, hrvatski put u EU je realan i ostvariv, kaže se u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostelka i Granić su se složili glede važnosti uspješne provedbe reformskih procesa i prilagodbe standardima EU, prvenstveno zbog pozitivnih učinaka na sam sustav zemlje koja ih provodi, kaže se u priopćenju.

Potpredsjednik Granić izrazio je zadovoljstvo rezultatima hrvatske Vlade vezano uz uspješnu realizaciju procesa povratka prognanika i izbjeglica i njihove imovine. Vezano uz suradnju s Haaškim sudom, Granić je istaknuo da su uloženi napori rezultirali dobrom suradnjom te se ona danas više ne dovodi u pitanje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara