Grossman: Sljedeći tjedan plan za provedbu standarda na Kosovu

MISIJA UN-a na Kosovu (UNMIK) će do sredine sljedećeg tjedna objaviti plan za provedbu međunarodnih standarda na Kosovu, a rok za otvaranje pitanja konačnog statusa Kosova ostaje 2005. godine, izjavio je u ponedjeljak u Prištini američki državni tajnik za politička pitanja Marc Grossman.

Grossman je također izjavio da će provedba standarda biti mnogo teža nego prije izbijanja nasilja na Kosovu, koje je ujedno najstrože osudio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Grossman je u Prištini tijekom dana razgovarao s civilnim upraviteljem UN-a na Kosovu Harrijem Holkerijem, kosovskim predsjednikom Ibrahimom Rugovom i premijerom Bajramom Rexhepijem.

"Svako nasilje otežava razgovore o budućnosti Kosova. Sve strane pozivam da čine više na ispunjenju međunarodnih standarda na Kosovu kako bi se ovdje živjelo u miru i pravdi, bez straha i bez obzira na etničku i vjersku pripadnost", rekao je Grossman.

Američki diplomat otputovao je popodne u Beograd, gdje će u utorak razgovarati s predsjednikom SCG Svetozarom Marovićem, ministrom vanjskih poslova SCG Goranom Svilanovićem i srbijanskim premijerom Vojislavom Koštunicom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara