Gvozd: Načelniku i općinskom poglavarstvu izglasovano nepovjerenje

NAČELNIKU općine Gvozd Mili Jerosimiću i njegovu zamjeniku Vladi Gabriću, obojici iz SDPa, te Općinskom poglavarstvu danas je većinom glasova u Općinskom vijeću izglasovano nepovjerenje.

Novi načelnik i zamjenik bit će izabrani na sjednici Općinskog vijeća koja je sazvana za 20. kolovoza.

Inicijativu za glasovanje o nepovjerenju dosadašnjoj općinskoj vlasti pokrenuo je Klub vijećnika HDZ-a, a priključili su mu se vijećnici HSP-a, Općinske nezavisne liste i SDSS-a, što je više od trećine svih vijećnika. Protiv glasovanja o povjerenju bili su jedino vijećnici SDP-a.

Na tajnom glasovanju za razrješenje Jerosimića očitovalo se osam od 15, a protiv je bilo sedam vijećnika. Nepovjerenje njegovu zamjeniku Gabriću izglasovalo je 11, a četvorica su bila protiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Devet vijećnika izglasovalo je nepovjerenje Općinskom poglavarstvu, a šest je glasovalo protiv opoziva toga izvršnog tijela lokalne samouprave.

Predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a u Općinskom vijeću Vlasta Baća istaknula je da je radom načelnika, njegova zamjenika i Poglavarstva nezadovoljna većina općinskih vijećnika, ali i tamošnjega stanovništva, i Hrvata i Srba.

Ocijenila je kako je opoziv općinskog vodstva posljedica nezadovoljstva nagomilanim teškoćama u obnovi infrastrukture, povratku, povratu imovine i oživljavanju lokalnog gospodarstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara