Haag proširuje Gotovininu optužnicu i za zločine na području RS?

Haag proširuje Gotovininu optužnicu i za zločine na području RS?
OPTUŽNICA Međunarodnog kaznenog suda (ICTY) protiv hrvatskog generala Ante Gotovine vjerojatno će biti proširena i na navodne zločine počinjene na području tadašnje Republike Srpske, objavio je Večernji list u svom izdanju od ponedjeljka.

Pozivajući se na izvore u koalicijskoj vladi RH, zagrebački dnevnik ističe kako će haško tužiteljstvo u najavljeno proširenje optužnice protiv Gotovine najvjerojatnije uvrstiti određene dokaze o navodnim ratnim zločinima protiv srpskog civilnog stanovništva, ranjenika i zarobljenika Vojske RS koja su se navodno dogodili u Šipovu, Mrkonjić-Gradu, Drvaru, Bosanskom Grahovu i Jajcu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večernji list podsjeća kako je ured vlade RS za odnose s Haškim sudom u rujnu prošle godine dostavio dokumentaciju prema kojoj se niži i viši zapovjednici HV, HVO i Armije BiH sumnjiče za zločine i kršenje ratnih konvencija, napominjući kako je glavna tužiteljica ICTY-a Carla del Ponte i posljednji posjet Banjoj Luci iskoristila za upotpunjavanje dokumentacije.

U dokumentaciji koju je predala RS navodi se da je u sklopu priprema i planiranja Oluje ubijeno 150 civilnih zarobljenika i više od 270 zarobljenih pripadnika Vojske RS.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara