Haški optuženik Ratko Mladić nije ni u jednom vojnom objektu

POSTUPAJUĆI po internoj naredbi ministra obrane Srbije i Crne Gore Prvoslava Davinića, Vojska SCG potvrdila je da se bivši zapovjednik Vojske Republike Srpske, haški optuženik Ratko Mladić ne nalazi ni u jednoj vojarni ili drugom vojnom objektu na teritoriju države, piše u srijedu beogradski dnevnik "Glas javnosti", pozivajući se na Generalštab Vojske SCG.

"Ministar je naredio da se utvrdi da li je general Mladić u nekom vojnom objektu, a svi zapovjednici vojarni, odnosno garnizona morali su jamčiti da nije u objektu za koji su nadležni. Tek kada je potvrđeno da se on ne nalazi ni u jednom vojnom objektu, predsjednik državne zajednice Svetozar Marović je mogao javnosti priopćiti da Mladić nije u ingerenciji Vojske", rečeno je "Glasu javnosti" u Generalštabu Vojske SCG.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik državne zajednice Svetozar Marović prije nekoliko dana izjavio je da Mladić "nije na teritoriju državne zajednice", odnosno "niti u jednom vojnom objektu", te "da se svi oficiri i generali ili bivši oficiri i generali koji su imali bilo kakve veze s njim, ili imaju veze, nalaze pod posebnim tretmanom promatranja".

Uhićenje i izručenje odbjeglog haškog optuženika Ratka Mladića uvjet je kojega Europska unija i SAD postavljaju Srbiji i Crnoj Gori za nastavak europskih i euroatlantskih integracija.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara